ACİL KREDİ BAŞVURUSU

Kredi Alamıyorum Diyorsanız Doğru Adrestesiniz...

Paylaş

Ekmeği genel besin maddeleri arasında saymak çokta yanlış olmaz. İnsanlar genelde doymak için ekmeği kullanır. Çünkü içerdiği besinler sayesinde oldukça doyurucudur. Fakat bazen insanlar ekmeklerini beyaz tarzda değil de kepekli isteyebilir. Böyle durumlarda fırınlarınızda istediğiniz malzemeleri içeren ekmekleri bulmakta zorluk çekebilirsiniz ya da aldığınız ekmeğin içerisinde gerçekten o malzemelerin var olup olmadığı ya da ne kadar sağlıklı şartlar altında yapıldığı aklınıza takılabilir.

Bu gibi durumların hepsi düşünüldüğünde kendi ekmeğinizi kendi evinizde hem de içerisine istediğiniz malzemeleri katarak yapmanız işte sadece bu makine ile mevcuttur. Yapımı bu makine sayesinde bir o kadar kolaylaşmıştır. Ancak bu makinelerin nasıl kullanıldığı bilindiğinde yapmasının kolaylaşması yanında sadece ekmek yapmakla da kalmayabilirsiniz. Kekler, pizzalar, makarnalar ya da pasta hamurları gibi birçok şey yapmanız da mümkündür. Bunların dışında Fransız ekmeği, Çavdar ekmeği, kepekli ekmek, glutensiz ya da tuzsuz ekmek… Aklınıza gelebilecek her çeşitte ekmeği yapmanız çok kolay olacaktır. Bunların yanında ekmeğinizin içerisine istediğiniz malzemeyi katıp değişik tatlarda ekmeklerde yapabilirsiniz.

Yapılışı

Ekmek yapmak oldukça basittir. Yapılması gereken sadece talimatları iyi okuyup doğru şekilde uygulamaktır. İlk olarak malzemeleri sırasıyla yerleştirdikten sonra başlama düğmesine basmakla hamur yoğurma işlemine başlayabilirsiniz. Makina kendi içerisinde sırayla karıştırma, ilk yoğurma, kısa bir dinlendirme, ikinci yoğurma, ilk kabarma, yumruklama, ikinci kabarma, pişirme ve sıcak tutma işlemlerinden geçirip ekmeğinizi hazır hale getirecektir.

Ekmek Yapma Aşamasında Püf Noktalar

Ekmeğinizi yaparken nasıl bir ekmek istediğiniz bildiğiniz sürece ilk karıştırma ve yoğurma sırasında makineyi açıp kıvamına göre un ya da su ekleyebilirsiniz. Bunu yapmalısınız çünkü sert bir ekmek olsun istiyorsanız ilk başta koyduğunuz malzemelerden ötürü ekmeğiniz yumuşak ya da orta sertlikte olabilir bunu önlemek için un kaymalısınız ya da tam tersi olan yumuşak bir ekmekte de un ya da süt koymanız gerekebilir. Bunları ilk aşamada yapmalısınız çünkü ortada yapıldığında ekmeğin kabarma işlemi gerçekleşmeyebilir ve ekmeğiniz istediğiniz şekilde olmayabilir.

Başka bir durum ise ekmeğinizi istediğiniz kıvama getirene kadar un su koyuyum derken ekmeğinizi çoğaltmış olabilirsiniz ve bu da sizin makinanıza göre fazla bir hamur olmuş olabilir ve bu durumda hamurunuz makinanızdan taşabilir. Bunu önlemek için de fazla olan kısmı makinadan almanız gerebilir ve böyle durumlarda makinanızı kapatma tuşundan kapatıp fazla kısmı aldıktan sonra tekrar çalıştırabilirsiniz.

Makinanızı kapatıp açmaktan korkmayın çünkü makinalarda değişiklik gösterse de en az 5 en fazla 10 dakikaya kadar makina işlemi hafızasında tutar ve tekrar çalıştırdığınızda kaldığı yerden çalışmaya devam eder. Aldığınız fazla kısmı ise ağzı kapalı bir şekilde dolapta beklettikten sonra başka bir sefer ekmek yaparken içine katıp tekrar kullanabilirsiniz. Telef oldu diye düşünmeyin.

Makinalar genel olarak oda sıcaklığındaki malzemeleri yoğurmaya göre ayarlanmıştır ve malzemelerinizin genelde oda sıcaklığında olmasına özen gösterin aksi durumda yine istemediğiniz bir ekmekle karşılaşabilirsiniz ve ekmeğiniz telef olabilir. Kaldı ki malzemeleriniz oda sıcaklığında değil ve o anda malzemeleri oda sıcaklığına getiremezsiniz. Böyle durumlarda da makinanızdaki malzemeyi 2 kez yoğurarak gerekirse 3 kez yoğurarak istediğiniz ekmeği yakalayabilirsiniz. Fakat normal bir kapatmayla işlemi tekrar başlattığınızda makina kaldığı yerden başladığı için durdurma düğmesine uzun basın ve sonra tekrar çalıştırma tuşuna basın. Bu sayede makinanız en baştan çalışmaya başlar ve tekrardan yoğurulur.

Karıştırılan malzemelerle hemen ekmek yapılmayacak bekleyecekse karıştırılan malzemelerin bozulma olasılıkları düşünülerek ya makinayla birlikte uygun yerde bekletilmeli ya da malzemeler daha önceden karıştırılmamalıdır. Aksi halde ciddi rahatsızlıklar oluşabilir.

Maya asitli ortamları sever ve o ortamlarda daha iyi kabarıp güzel sonuçlar verir. Normalde fabrikalarda bu ortam için çeşitli malzemeler katılır ama ne kadar sağlıklı olduğu tartışılır. Bunu siz evinizde yaptığınızda sağlıklı olsun ne kattığımı biliyim kendi ekmeğim olsun dediğiniz için sirke ya da limon suyuyla da bu işlemi daha sağlıklı bir şekilde halledebilirsiniz. Tabii ki bunlarında yine bir ölçüsü olacaktır ve ölçüyü kaçırmanız halinde istediğiniz çok dışında bir tatta ekmekle karşılaşabilirsiniz. Bu yüzden miktarına dikkat etmelisiniz.

Ekmek Yapma Makinasını Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Öncelikle boyutuna dikkat etmek gerekir. Yapacağınız ekmek boyutunda almanız sizin yararınıza olacaktır. Büyük aldığınız zaman küçültmek isteyecek ya da küçük aldığınızda yetmeme durumunda bir kaç tane yapmak zorunda kalabilirsiniz. Boyut seçimi çok önemlidir. Daha sonra ekmek yapma makinasının malzeme kalitesi vardır ki bu da ekmekleriniz için önemli bir maddedir. Sağlam ve dayanıklı malzemelerden oluşan makinanızla muhteşem ekmekler yapabilirsiniz. Pişirme kalitesi de yine ekmeğiniz için önemlidir.

Bu özellik makinalarda çok zor anlaşılır fakat aslında en önemli olan özelliklerden birisidir. Çünkü ekmeğinize makina çalışırken müdahale etmek isteyebilirsiniz fakat bu tüm makinalarda mümkün olmayabilir. O yüzden makinanızı alırken istediğiniz tüm özelliklerin bulunmasına dikkat etmelisiniz. Elektrik sarfiyatı da yine başka maddelerden birisidir. Bu makinalar hamuru dinlendirme aşamalarında elektrik sarf etmemektedir fakat çalışırken sarf edeceği elektrik miktarları göz önüne alınarak tercih yapılması makina sahipleri için bir artı olacaktır. Fakat makina çok kullanılmıyorsa bu özellik çokta önemsenmeyebilir.

Aldığınız makinanın içerisinden makinanızı anlatan dokümanların çıkması çok önemlidir. Çünkü yeni aldığınız bir makinayı bilmediğiniz şekilde çalıştırarak bozmanız çok olası bir durumdur. Koyacağınız malzemeyi bilmeden nerde ne yapmanız gerektiğini anlamadan çalıştırmanız yüzünden makinanız çok çabuk şekilde bozulabilmektedir.

Makinalarınızın garantili olması ve bir teknik servisinizin bulunması da yine çok önemlidir. Çünkü olası bir problemde ya da uzun kullanımlardan sonra oluşabilecek sorunlarda sizin kendi başınıza bilmediğiniz şekilde makinaya müdahale etmeniz çok daha kötü sonuçlar ortaya çıkarabilir. Aksi halde makinanızda çıkan bir problemde teknik servisinin olaya müdahale etmesi sonucu makinanız eski durumuna kavuşup size yine hizmet etmeye devam edebilir.

Glutensiz Ekmek Nedir?

Gluten özellikle tahıllarda bulunan bir proteindir. Bitkilerden yapıldığı için normalde çok faydalıdır fakat çölyak hastaları için aynı durum söz konusu değildir ve onlar bu rahatsızlıklarında dolayı aldıkları her şeyin içeriğine dikkat edip gluten olmayan ürünleri tercih etmek zorundadırlar.

Gluten normal insanlarda mide ve bağırsaklarında çok rahat şekilde sindirilebilir fakat çölyak hastaları bunu sindiremedikleri için onlar için ciddi sorunlar doğurabilmektedir. Fakat artık evde ekmek yapma makinanızla yapabileceğiniz ekmeklerinize gluten katmadan da yapma olasılığınız vardır ve bu sayede sizde glutensiz ekmek yapıp yiyebilecek duruma geleceksinizdir. Glutensiz ekmeğin yararı sadece çölyak hastalarınadır ve onlar bu durumdan en çok faydalanan en yararlı olan gruptur.

EN İYİ EKMEK YAPMA MAKİNELERİ

Kişiden kişiye değişebileceği gibi kullanımdan kullanıma da değişebilmektedir. Kimisi çok fazla kullanır ve çok ekmek yapar ve makine bun kaldıracak kapasitede değildir. Kimisi de çok az kullanır ve her makine ona iyi gelir. Makinelerin en iyisini bulmadan önce insanlar istedikleri özellikleri aradıkları detayları çok iyi bilmeleri gerekir. Ekmek yapma makinesini almadan önce dikkat edilmesi gereken şeylere çok dikkat etmeli ve detaylı şekilde araştırmalıdır.

Ancak bu durumda başkasına kötü gelen bir makine size çok iyi gelebilir. Makinelerin özelliklerinden sonra onları kullanan kişiler çok önemlidir. Çünkü makineler sadece yapılmıştır onların cevherlerini ortaya dökmek sadece kullanıcısının yapacağı bir iştir. Bütün detaylar alındıktan sonra piyasa da iyi bir araştırma yapılmalı ve özelliklerinden fiyatlarına kadar sorulmalıdır. Size en uygun olan ve istediğiniz özellikleri karşılayan ürün sizin için en iyisi olacaktır. Birçok marka vardır.

Arçelik, Sinbo, Telefunken, Essenso, Tefal, Beko, Bluehouse, Sermelex, Korkmaz, Esse, Bosch, Phlips, Kenwood, Moulinex, Akel, Fakir… gibi birçok marka mevcuttur ve bunların fiyatları da özelliklerine büyüklüklüklerine göre değişebilmektedir. Hepsini kenara bırakıp önce kendiniz karar verdikten sonra makinenizi almanız en doğrusu olacaktır.

Yaşanan Sorunlar

Hamur yeterince kabarmamışsa mayanız bozuk olabilir ya da asit ortamı yeterli düzeyde olmayabilir. Koyduğunuz suyun çok sıcak ya da çok soğuk olması da mayanızı bozmuş olabilir. Mayanın son kullanma tarihi de ekmeğinizin kabarmamasına neden olur bununla da kalmaz sağlık sorunlarına da yol açabilir.

Ekmeğinizin üst kısmı çöküyorsa çökük bir ekmek oluyorsa ya suyu çok fazladır ve cıvık olduğundan şişip şişip pişme işlemi bittiğinde ortası çöker ya da mayası çok fazla olmuştur ve bu yüzden de çok kabarmasını ekmeğiniz dengeleyemez ve ortası çöker.

 

Eğer ekmeğinizde çatlaklıklar oluşuyorsa bu ekmeğinizin ya çok çabuk soğuduğunu ya çok sert olduğunu ya da çok iyi karıştırılmadığını gösterir. Ekmekte maya kokusu varsa bekleme yani mayalanma süresinde ekmek çok uzun kalmış olabilir ya da o ortamın çok sıcak olmuş olması gerekir. Eğer ekmeğinizin dibi terlemiş ve oldukça yumuşak olmuşsa bu ekmeğiniz piştikten sonra ekmek yapma makinanızın için de çok kaldığını ve bu sırada soğuma işlemi gerçekleşmediğinden ıslandığının göstergesi olabilir. Ekmek oldukça sert olmuşsa ya çok fazla un koymuşsunuzdur olması gerektiğinden sert olmuştur ya da yetersiz bir şekilde kabarma süresinde uzun kalmıştır.

Eğer ki ekmekte ekşimsi bir tat varsa bu kabarma alanının ya çok sıcak olduğunu ve bu sayede hamurun çok çabuk kabardığını ya da son kabarma süresinin çok uzun tutulduğunun göstergesidir. Ekmeğinizin en üstü kabuk kısmı çok sert olmuşsa ekmeğe koyduğunuz şeker oranında bir fazlalık olduğunu, unun haddinden fazla olduğunu, yetersiz kabarma süreci içerisinde hamurun piştiğinin ya da gerekli sıcaklığın sağlanmadığının göstergesi olabilir. Tüm bunların yaşanmaması için alacağınız makinenin özelliklerine iyi bakıp ekmeğinizi yapmaya başladığınızda aşama aşama kontrol ederek gerekli yerlerde müdahale etmenizi gerektirebilir.

Her zaman aynı işlemleri yapmamak için makineye alışma sürecinde bunları yapmanız yeterli olacaktır. Çünkü siz makineye alıştığınız zaman hem malzeme ölçülerinizde hem de hangi zamanda makinenizi hangi ayara getirmeniz gerektiğini ya da hangi aşamada ekstra olarak bir müdahale de bulunmanız gerektiğine alışacaksınızdır ve bu sayede lezzetli ekmeklerde usta olacaksınızdır.

Yorumlar

Kullanan kişiler birçok yorumda bulunur ve memnun olanlar tavsiye olmayanlar da sakın almayın sözleriyle diğer insanlara yardımcı olurlar. Fakat bu gibi durumlarda sakın almayın diyenler ya makinesinin dilini çözememiştir ya istediği özellikleri bulunmayan bir makineye sahiptir ve istediği ekmeği yapamıyordur ya da makinenin teknik sorunlarından ötürü bir türlü güzel ekmek yapamamıştır.

Bilinmeli ki denemeden hiç bir şey yapılmaz. Kimisi hiç problem yaşamadığını söyler kimisi ne kadar problem yaşasa teknik servisinden ötürü memnundur. Çünkü herhangi bir arızasından ötürü gelip ilgilenmişlerdir ve makine eski yapısına kavuşmuş eskiden olduğu gibi güzel ekmekler yapmaya devam etmektedir. Şimdiye kadar yapılan bazı yorumlar şunlardır.

1yıldır Sinbo kullanıyorum herhangi bir problem yaşamadım şimdiye kadar

Ben 5 senedir aralıksız kullanıyorum desem yeridir. Kullandığım marka Sinbo ve maşallah tık demedi çok memnunum kesinlikle tavsiye ederim.

Moulinex marka kullanıyorum ve kesinlikle harika ekmek yapıyor hatta kek bile yapıyor.

Kenwood ekmek yapma makinesi kullanıyorum ve gerçekten çok kaliteli tavsiye ederim.

Görüldüğü gibi yorumlar bu şekilde devam etmektedir ve bunların hepsi kişiden kişiye değişiklik göstermektedir. Herkes kendi kullandığı ürünü tavsiye etmektedir.

Sıkça sorulan sorular

Ekmek yapma makinenizin markası ne ve bana hangisini önerirsiniz?

Bu kesinlikle kişi ve istekleriyle alakalı bir durumdur. Ne istediğini bilen bir kişi bu sorunun cevabını araştırarak kendisi bulabilir.

Bu makineler 3 saat kadar çalışıyorsa çok elektrik harcıyor mu?

Şöyle ki evde birçok elektrikli malzeme vardır ve sonuçta bu makineyle de sizin besin ihtiyacınızın bir kısmı karşılanacağı düşünülürse elektriği ne kadar yaktığının bir önemi yoktur. Ancak yine de maddi açıdan değerlendirmek gerekiyorsa makinenizin durduğu bazı bölümler vardır bunlar dinlenme mayalanma bölümleridir o zamanlarda çalışmadığı için elektrik harcamaz fakat fişe takılı beklediği için çok az miktarda harcar ve diğer zamanlarında da aşırı derece de bir elektrik harcama durumu söz konusu değildir.

Çok yer kaplıyor mu?

Makinenizin büyüklüğüne kapasitesine siz karar vereceğiniz için bunun cevabını almadan biliyor olmanız gerekmektedir. Ne kadar ekmek yapacağınızı günlük ne kadar ekmek tükettiğinizi sizden başkası bilmez ve bu yüzden büyüklüğünü de siz seçersiniz.

Glutensiz ekmek tarifi

1.5 su bardağı ılık su

1 tatlı kaşığı toz maya

1 yumurta

1 yemek kaşığı toz şeker

1/2 çay kaşığı tuz

1/2 su bardağı laktozsuz süt

1/2 çay bardağı sıvı yağ

2 su bardağı glutensiz un

Bütün malzemeleri makinenizin kullanım talimatlarına göre yerleştirdikten sonra başlangıç düğmesine basarak çalıştırmanıza kadardır. Daha sonrasında gerekli yerlerde müdahale ederek ya da eklemeler yaparak, fazla olan hamuru alarak istediğiniz şekilde pişirebilirsiniz. Bu tarifin içerisine kendi damak zevkinize göre çeşitli peynirler katıp değişik bir ekmekte yapabilirsiniz.

Makinenizin uzun ömürlü olması için püf noktaları

Makinenizin kurulumunu doğru yapmanız çok önemlidir. Mesela makinenizin bıçağının yerine tam oturduğundan emin olmalısınız ki makineniz çalıştığında bıçak görevini doğru yapabilsin ya da herhangi bir çizilmeye yol açmasın.

 

Makine ile işiniz biter bitmez temizlemelisiniz ki bir sonraki ekmek yapma durumunda kalıntılı bir makineyle karşı karşıya kalmayınız. Bu hem sağlık açısından hem de görüntü açısından çok önemlidir. Hemen yıkanmasındaki tek amaç hamurun kuruma özelliğinin olması ve bekledikçe çıkma işleminin zorlaşması. Hamurunuzu alır almaz sıcak su dökerseniz kalıntılar çok kolay temizlenecektir. Fakat temizleme esnasında da çok sert cisimlerle temizlemezseniz makinenizin ömrünü uzatmış olursunuz.

Makineden hamurunuzu alırken ya da karıştırırken doğru kaşıkla karıştırmalısınız ki hasar oranı en aşağı seviyede olsun makineniz çizilmesin.

En önemlisi de güvendiğiniz markanın ürününü seçmek olacaktır bu da en ufak bir arızasında gelip tamir eden bir teknik servis sayesinde işiniz kolaylaşsın ve makinenizin ömrü uzun olsun.

Makine yanında verilen genel aksesuarlar

Birçok makine de bu aksesuarlar verilmektedir. Çünkü ölçüm için ya da makinenin kendi malzemelerine ulaşmak için evden bir malzeme bulamayabiliriz. Katılan malzemelere göre değişen bu aksesuarlar genel olarak şu şekildedir. Ölçüm bardağı. Bu bardağın üzerinde bulunan ölçüler sayesinde tam gramında malzemeler eklemeniz sağlanabilir.

Çift taraflı ölçüm kaşığı. Bir tarafı tatlı kaşığı bir tarafı yemek kaşığı olan bu malzeme sayesinde de yine tam yerinde malzeme katmanıza yardımcı olur. Karıştırma bıçağı. Karıştırma ve yoğurma için olmazsa olmazdır. Ekmek kazanı. Ekmeğin içinde yapılması için şarttır ve eğer yapısı itibari ile teflon ise kaşık olarak sadece silikon ıspatuladan yardım alınması gerekmektedir.

 

 

 

 

 

Kredi Alımında Yanınızdayız

 Acil borç ihtiyacı olanlar, bu yazıyı mutlaka son...

Yorum Yap