ACİL KREDİ BAŞVURUSU

Kredi Alamıyorum Diyorsanız Doğru Adrestesiniz...

Paylaş

En Uygun İhtiyaç Kredisi

Birçok banka bireyler için ihtiyaç kredisi vermektedir. Ama en uygun krediyi nasıl öğrenebilirim? gibi sorular sorarız. Peki, nasıl bulacağız en uygun ihtiyaç kredisini? Bu sorunun cevabı basittir.

– İhtiyaç kredileri sınıf sınıftır ve vadeleri değişiktir. Kişi kendine en uygun olanı seçer. Yani uygunluk kişiye göre değişir. Bunun için birçok seçeneği incelemeniz gerekir. Öncelikle bankaların faiz oranlarına ve vade uzunluğuna bakmak gerekir. Zaten bankalar bireylerin aylık gelirinin %50 sini geçmeyen kredilere onay verir.

– Bankalardan alınacak krediler için en önce geri ödeme planınızı düzgün bir şekilde yapmanız gerekir. Krediyi almadan önce gerekli hesaplamaları bankalara kadar gidip detaylı bir şekilde gerekli uzmanlar dahilinde gelirinize ve yapacağınız başka hesaplamaları da bu plana katarak yapmalısınız. Geri ödemelerini yapamayacağınız kredileri almak size farklı prosedürler uygulanmasına neden olur ve bu prosedür hapis cezasına kadar gidebilmektedir. Bu krediler için birçok uygun politika ve koşullar vardır. En uygun krediyi almanız için gerekli olan bilgiler aşağıda size sunulmaktadır.

İhtiyaç Kredisi Nedir?

Bankalar bireylerin nakit ihtiyacını karşılamak için ihtiyaç kredisi başlığı altında kredi vermektedir. İhtiyaç kredileri farklı şekillerde isimlendirilebilir. Evlilik kredisi, eğitim kredisi, konut kredisi gibi farklı adlarda kullanabilirler. Bankalar kampanya uygulayıp yılın belirli dönemlerinde daha avantajlı ( faiz oranları düşük ve uzun vadeli ) krediler sunabilmektedir.

İhtiyaç kredileri bireylere sağlık, eğitim, evlilik vb. ihtiyaçlarını karşılamaları için verilir. Her ihtiyaç için farklı faiz politikaları uygulanır. Ayrıca 30.000 TL’ nin altındaki ihtiyaç kredileri için ipotek aranmaz ama 30.000 TL’ nin üstündeki her kredi için ipotek şartı aranır. Bu krediler için arsa, işyeri veya ev gibi gayrimenkul sahibi olma koşulu aranır. Sadece yeteri kadar gelir ve gayrimenkul sahibi olanlar büyük kredilerden faydalanabilir.

İhtiyaç Kredisi Neden Ve Hangi Durumlarda Alınır?

Kişinin birikmiş parası veya herhangi bir gayrimenkul durumu yoksa ve acilen belli bir miktar nakit gerekiyorsa örneğin düğün, konut, eğitim gibi konularda kısa zaman içerisinde harcama yapması gerekiyorsa bankalardan kredi almak ister. Kişi zor durumlarda kendini ve ailesinin nakitsel durumunu hafifletmek için bankalardan taksitli ihtiyaç kredisi almak ister. Bankalar bu durumlar için müşterilerine çeşitli ihtiyaç kredileri sunar.

Kimler İhtiyaç Kredisinden Faydalanabilir?

Ankalar her önüne gelene ihtiyaç kredisi vermez. Belirli şartlar aranır. Bireylerin

– 18 yaşını doldurmuş (18 yaşından gün almış olmak geçerli değil) olması

– Kredi geçmişinde herhangi bir olumsuz durumun olmaması

– Kanıtlanmış, beyan edilebileceği sürekli olan bir gelir gelirinin olması gerekir.

İhtiyaç Kredisi Türleri Nelerdir Ve Vadeleri Ne Kadardır?

İhtiyaç Kredileri = Bankaların bireylere verdiği kredidir. 36 aya kadar vade verilebilir. Bireyler bu kredilerle herhangi bir ihtiyacını karşılayabilir.

İpotekli Olan İhtiyaç Kredileri = Bankaların bireylere bir gayrimenkulün ipoteği karşılığında verdiği kredidir. 240 aya kadar vade verilebilir

Eğitim Kredileri = Bankaların bireylere eğitim ile ilgili olan masraflarını karşılaması için verdiği kredidir. 36 ay vadeye kadar verilebilir.

Eşya Kredileri = Bankaların beyaz eşya, mobilya gibi eşyaların karşılanması için verdiği kredidir. 36 aya kadar verilebilir.

Tatil Kredileri = Bankaların tatil ve seyahat masraflarının karşılanması için verdiği kredidir. 36 aya kadar vade verilebilir.

Evlilik Kredileri = Bankaların evlenen bireylere düğün için verdiği kredidir. 36 aya kader vade verilebilir.

Sağlık Kredileri = Bankaların bireylere sağlık ile ilgili verdiği kredilerdir. 36 aya kadar vade verilebilir.

Konut Kredileri = Bankaların bireylere konut sahibi olması için verdiği kredidir. 36 aya kadar vade verilebilir.

 İhtiyaç Kredisi İçin Gerekli Belgeler Nelerdir?

– Nüfus cüzdanı fotokopisi

– Gelir beyan belgesi

– Adresi için fatura veya ikametgâh belgesi

– Bazı bankaların isteği üzerine istenilen kredi türü için gerekli belge

 İhtiyaç Kredisi Faiz Oranları Nelerdir?

Bankalar ihtiyaç kredilerine yönelik bir faiz uygularalar. Bu faiz oranı tüm bankalar için aynı düzeyde değildir. Bu oranlar vade süreleri de hesaba katılarak veriliyor.

2014 yılında yüksek derecede artan faiz oranları yeniden düşüşe geçti. Merkez bankası faiz konusu hakkında bazı değişikliklere gitti ve bu durum faiz oranlarının düşmesine neden oldu. Oranlar genelde 0,93 – 2,02 arasında değişim göstermeye başladı. Konut kredileri faiz oranları artık %1 in altındaki rakamlardan oluşmaya başladı.

Ayrıca bu faiz oranlarına bazı vergiler de dahil ediliyor. Bunlar: KKDF ve BSMV vergileri. Bu vergiler faiz oranlarına %0.15 ve %0.05 olarak yansıyor. Alınan vergilere ek olarak dosya masrafı gibi ücretler de ekleniyor. Müşterilerin artık bu faiz oranlarını detaylı bir şekilde incelemesi gerekiyor.

Kredi Geri Ödeme Tutarları Nasıl Hesaplanır?

Bankalar geri ödeme planlarını krediyi verirken hesaplar. Bu hesaplamada matematiksel bir sistem kullanılır. Kişilerin gelir düzeyine göre en uygun ödeme planı yapılır ve taksitler bu koşullarda tahsis edilir.

Bankaların kredi geri ödeme tutarlarını hesaplama sistemleri genelde şöyledir:

Kredi türü

Alınan kredi tutarı

Faiz oranı

Ödeme Süresi ( Vade Süresi )

Kredi tutarı ve faiz oranı çarpılıp vade süresine bölünür. Gerekli olan vergiler dahil edilir. Böylece ödenecek aylık tutar belirlenmiş olur. Ayrıca bu hesaplamayı bankaların özel sitelerine girip yapabilirsiniz.

İhtiyaç Kredisi Borcu Ödenmezse Ne Olur?

Bireylerin kredi alırken göz önünde tutması gereken önemli konulardan biri de taksitleri nasıl ödeyeceğidir. Birey taksitleri ödeme planı yapmalıdır. Peki, bireylerin taksit tutarlarını ödemediği takdirde ne olur?

– Bireylerin taksit tutarlarını ödememesi takdirde bankaların gerekli prosedürleri vardır. Banka bireylerin taksitleri ödemediği ilk aydan itibaren kredi sicil kaydıyla ilgili işlem başlatır. Bu taksit ödememe durumunda bankalar sürekli uyarı yapar ve faiz uygulamaya devam eder. Bu durumun 3 ay art arda devam etmesi durumunda kişinin kredi notu azaltılır ve o kişi hakkında yasal işlem başlatılır.

Yasal işlem hacze kadar devam eder. Haczin devreye girmesi için müşterinin 3 ay üst üste taksit ödememe durumu gereklidir bu süre sonunda bankalar kişiyi telefon ve fakslarla bilgilendirir. Kişiye bu bildiriden sonra 1 haftalık süre verilir. Kişi bu bildirilerden sonra herhangi bir ödeme yapmazsa mahkeme haciz işlemini uygulamaya koyar. Mahkeme haczinin ardından kişinin siciline tüm veriler işlenir ve kara listeye alınır. Bundan sonra kredi alması ve banka ile ilgili işlemleri tehlikeye girebilir.

Peki, bu durumun tersi yani kredi borcunun erken kapatılması durumunda neyle karşılaşırsınız.

İhtiyaç Kredisi Borcunun Erken Kapatılması İndirim Sağlar Mı?

Bireylerin kredi borcunu erken ödemesi durumunda bankalar kişiye herhangi cezai bir durum uygulaya yetkisi yoktur. Zaten erken kapatma cezası gibi bir prosedür söz konusu değildir. Bu konu hakkında yönetmelikler vardır. Bunlar:

Madde 4′ te erken ödeme ve ya kredinin tamamının bir anda ödenmesi durumundan söz eder.

Madde 5′ te ise erken ödeme koşullarından söz edilir. Erken ödemenin asgari ödeme tutarından düşük olmaması gerekir.

Madde 7’de ise borcun tamamının erken ödenmesi durumunda ödenen iki taksit arasındaki paraya geçerli olan süre için faiz uygulandığı hakkında bilgiler verilir.

Erken kapatma durumunda bankalar ceza kesemezler tam aksine indirim yapmak zorundadırlar.

 

 İhtiyaç Kredisi Almak İçin Kefil Gerekliliği?

Bankalar kredi vereceği kişilerden kefil bulma zorunluluğu arar. Bu kefil sicil durumunda herhangi bir problemi olmayan 1. dereceden akrabalar dahil gelir durumu ve gerekli koşulları uyan herkes olabilir.

İhtiyaç Kredisi Dosya Ücretleri?

Bankalar ihtiyaç kredileri için dosya ücretlerinin ödenmesi için değişik yollar izlerler. Bazıları bu tutarları peşin alırken bazıları ise taksitler halinde temin eder.

Kara Listede Olup Olmadığını Öğrenme?

Kişilerin bilgileri merkez bankası tarafından kayıt altına alınır. Bu listede olup olmadığını öğrenmek isteyenler merkez bankasını arayıp TC numarasından öğrenebilirler.

Merkez Bankası Borç Kayıtlarını Siler Mi?

Merkez bankası 28.01.2009 tarihine kadar bankalarca ödeme bildirimi yapılan tüm borç kayıtları silinmiş bulunmaktadır. Buna dahil olarak karşılıksız çekler hariç ödendikten sonra 5 yıl geçen borç kayıtları silinmektedir.

Bankalardan ihtiyaç kredisi almak için gerekli koşullar ve faizle ilgili genel bilgiler yukarıdakiler gibidir. Gerekli koşulları sağlayan kişiler bankalara kredi başvurusu yapabilirler.

Yeni yıla ait bazı bankaların ihtiyaç kredileri ve faiz oranları şöyledir:

Faiz Oranı Minimum Vade Maksimum Vade

Denizbank İhtiyaç Kredisi 0,93 3 Ay 36 Ay

Türkiye İş Bankası 0,95 3 Ay 36 Ay

Garanti Bankası 0,95 3 Ay 36 Ay

Bank Pozitif 1,09 3 Ay 36 Ay

İng Bank 1,14 3 Ay 36 Ay

Finansbank 1,14 3 Ay 36 Ay

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kredi Çıkartılması İçin Hemen Başvurun

Nakit paraya ihtiyacı olanlar kredi çekmektedir. Bu �...

Yorum Yap